Különösen magas tápértékű gabona.
A külső felszínén található ezüsthártyát nem koptatják le, nem fényezik. Rendkívül gazdag vitamin, makro-, és mikroelem forrás.
A legkönnyebben emészthető gabona. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
A héj alatti rész tartalmazza az értékes B vitaminokat, ezenkívül pedig értékes fehérjét, rostokat, mangánt, magnéziumot, vasat, cinket, folsavat, kalciumot, szelént és E-, K-, B1, B3, B6 vitaminokat, esszenciális aminosavakat is.
Főzési ideje kb. 50 perc, felhasználástól függően két vagy háromszoros vízben.
Használhatjuk rakott ételekhez a kész barnarizst, köretek kiegészítése lehet, tehetjük akár levesbetétnek.
Összetevők: barna rizs.
Főzés előtt legalább pár órára, de még jobb ha egész éjjel ázik. 2-3 vízben lemossuk, majd szobahőmérsékletű vízben hagyjuk ázni, lepje el jól a víz a rizsünket.
Javaslat: A főzőedénybe az áztatólevével együtt tegyük, hogy ami a hosszú órák alatt beleázott a vízbe, ne menjen kárba. Ne sózzuk a főzés elején, csak inkább akkor, amikor félig megfőtt vagy mielőtt levennénk, és akkor is csak kevés Himalája sót használjunk.
Szállítási idő | 2-5 munkanap |
Gyártó | Dénes-Natura |
A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!
Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!
Hírlevél
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.