Jótékony hatással lehet a szív-és érrendszer működésére, fogyasztása segíthet az érkárosodások megelőzésében. A legfontosabb élettani hatásai lehetnek a hajszálér-kapillárisok erősítése, antitrombotikus hatás a vérhígító képessége miatt, koleszterinszint csökkentő, immunerősítő.
A szőlőmagliszt egy sokoldalúan felhasználható, finom állagú por, melyet vegyszermentesen nyernek ki a szőlőmagból. Első lépésként hidegen kisajtolják az olajat és csak ez után őrlik finom szemcsés lisztté. Ezzel az eljárással egy olyan természetes lisztet kapunk, mely beilleszthető paleolit vagy bármilyen modern étrendbe is. A vörös szőlőből készülő magliszt, a szőlő olajhoz hasonlóan rendkívül gazdag erős antioxidáns hatású vegyületekben.
Ajánlott adag napi egy kávéskanál, mely keverhető pl. joghurtba, mézbe, italokba, stb.
Más maglisztekkel keverve sütéshez is használhatjuk. A bőrre gyakorolt pozitív hatása miatt, mézzel, joghurttal, citromlével keverve arcpakolásként is jótékony hatású. Szőlőmagliszt a konyhában: Kenyereket, süteményeket, péksüteményeket készíthetünk belőle. Legfőképpen olyan ételekhez ajánlott, melyek ízvilágához illik a szőlőmag kesernyés aromája. Ha sütéshez használjuk, a felhasználandó liszt körülbelül 3-5%-át tegyük a liszthez. Az ajánlott napi adagot (1 teáskanál) ne lépje túl! A nap bármely szakaszába beilleszthető, felhasználásával ételeink gazdagabb ízvilágúak lesznek. A szőlőmagliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Szállítási idő | 2-3 munkanap |
Gyártó | Éden Prémium |
A termékhez még nem írtak véleményt, legyen Ön az első!
Vélemény írásához be kell jelentkeznie vagy regisztrálnia kell!
Hírlevél
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót. A süti beállítások igény esetén bármikor megváltoztathatók a böngésző beállításaiban.